Menu
Your Cart

Napszemüveg

Napszemüveg

Hogyan válasszunk napszemüveget? Milyen szempontoknak kell megfelelnie egy jó napszemüvegnek?

Az erős UV sugárzás veszélyeztetheti a szemet is, ezért fontos, hogy a napszemüveg kiválasztásakor ne csak esztétikai szempontokat vegyünk figyelembe. A jó napszemüvegnek védelmet kell biztosítania a napsugárzás káros hatásai ellen. Az UV sugarak nemcsak a bőrre nézve ártalmasak, hanem számos szembetegséget is okozhatnak. Az ózonréteg elvékonyodása következtében pedig a rövidhullámú UV sugarak szinte akadálytalanul juthatnak szemünkbe. A káros sugarak egy része felhősödés mellett is lejut a földfelszínig, ezért ilyenkor is viseljünk napszemüveget. A kontaktlencsét viselőknek is ajánlott napszemüveget hordani, hiszen még ha a lencse UV-védelemmel el is van látva, a szemnek csak egy kis részét fedi le. Az, akinek látásproblémája miatt szemüveget kell viselnie, hordjon dioptriás (vagy dioptriás betéttel ellátott) napszemüveget!

Milyen szempontokat vegyél figyelembe és miért válaszd a SALICE napszemüvegeit?

 • A SALICE napszemüvegek garantáltan megfelelnek az európai irányelvek által meghatározott biztonsági követelményeknek.
 • -  Filter kategória (0-4-ig):
  • 0-s kategória: tiszta vagy enyhén színezett lencse
  • 1-es kategória: enyhén színezett lencse, viselése részben felhős időben ajánlott
  • 2-es kategória: közepesen színezett lencse, viselése átlagos napsütésben ajánlott
  • 3-as kategória: sötét lencse, viselése erős napfénynél ajánlott
  • 4-es kategória: nagyon sötét lencse, viselése kivételesen erős napfénynél ajánlott. Nem felel meg országúti vezetéshez! Azokat a napszemüvegeket, amelyek láthatófény-áteresztése 8% alatt van, 4-es kategóriába kell sorolni és nem szabad vezetéshez használni, mert balesetveszélyes lehet. Ezt kötelezően fel kell tüntetni ezeken a szemüvegeken, ahogyan minden 4-es kategóriájú, illetve minden olyan napszemüveg esetében is, amelyek valamilyen okból nem felelnek meg országúti vezetéshez.
 • A különböző fejlett felületkezeléseknek köszönhetően a lencsék ellenálnak a külső behatásoknak (karcolódás, izzadtság vagy vegyi anyagok okozta káros hatások, stb).
 • Maximális kényelem! A nagy keret- és modellválasztéknak köszönhetően biztos megtalálod a neked legkényelmesebb szemüveget.
 • A napszemüveg mérete: Mivel a napsugarak oldalról is bejuthatnak a szembe, a kicsi, kerek lencséjű napszemüvegek nem nyújtanak kellő védelmet. Válasszunk inkább a hajlított ívű sportszemüvegek vagy a nagy lencséjű modellek közül!
 • Olyan napszemüveget válasszunk, amely a lehető legkisebb mértékben korlátozza a látóteret és a látást.
 • Napszemüvegek sportoláshoz:
  • Hegymászóknak vagy a hegyekben kirándulóknak különösen fontos, hogy oldalról is védje a szemet a napszemüveg.
  • Kocogáshoz vagy nagyobb sétákhoz, futáshoz, kerékpározáshoz ajánlott olyan szemüveget választani, amiben az arc jól tud szellőzni.
  • A sportszemüvegekkel szemben elvárás, hogy könnyű anyagból készüljenek, legyenek törésállók, kényelmesek és illeszkedjenek jól az arcunkhoz, fülünkhöz, orrnyergünkhöz.
  • Készüljenek bőrbarát anyagból, és ne korrodálódjanak.
  • A sportszemüvegek lencséje ideális esetben nem törő műanyag, nagyon könnyűek, és nehezen koszolódnak. Mivel nehezen törnek, a szem sérüléseinek kockázata is kisebb.
  • Az íves napszemüvegek nemcsak az UV fénytől védik a szem oldalsó részét is, hanem a portól, a felcsapódó víztől és a felverődő apróbb kavicsoktól is.
  • Szemüvegrögzítő pánttal még biztonságosabbá tehető a sportszemüveg viselése.

A SALICE professzionális napszemüvegeiben alkalmazott technológiák 

A polarizált - vagy helyesen "polár szűrős" lencse előnyei


A napfény hullámokban terjed, melyek a háromdimenziós tér minden irányába rezegnek. A polarizált fény szintén terjed, de többnyire két irányban: horizontálisan és vertikálisan. A vertikális fény hasznos információt közvetít az emberi szemnek, lehetővé téve, hogy színeket és kontrasztokat lássunk. Ezzel szemben a horizontális fény ún. “optikai zavart” okoz és vakít, ugyanakkor a látott kép szempontjából felesleges.Az emberi szem nem képes szétválasztani a fényt alkotó vízszintes és függőleges sugarakat.
A „polarizált” lencsék egy speciális „polárszűrőt” kapnak, ami elnyeli a fény vízszintes irányú sugarait - amik a vakításért és a látott kép torzítását okozhatják – a vertikális sugarakat viszont szabadon áteresztik. A polarizált lencsék jobb látást biztosítanak, pontos színekkel és kontraszt érzékeléssel és egyben komfortosabb érzést adnak mivel megakadályozzák a csillogó felületek által okozott vakítást.


A polár szűrős (polarizált lencsés) napszemüvegek előnyei tehát:

•    nincs többé vakító fény,
•    javul a fénylátás, és élesebbé válnak a kontrasztok,
•    a színek kiválóan élvezhetők, élettel telibbek lesznek.Fotokromatikus, azaz fényre sötétedő lencsék
(CRX Photochromic)Napjaink talán legnépszerűbb, legkeresettebb lencséi. Nem véletlenül!
Ezek a lencsék olyan fényre érzékeny anyagokból készülnek amik képesek módosítani kémiai szerkezetüket az őket érő fény hatására, így reagálnak a fényviszonyokra. Az alap esetben teljesen áttetsző lencsék a beérkező fény hatására besötétednek majd ismét kivilágosodnak amint újra sötétebb lesz a környezet!
Képzeljük csak el, hogy nem kell többet le- föl venni a szemüveget miközben az erdőben bringázunk vagy futunk!
Természetesen ezek a lencsék is – követve az EU szabályok által előírt követelményeket – szűrik a káros UV sugárzásokat illetve el vannak látva a megfelelő bevonatokkal a jobb karcállóság és tisztíthatóság érdekében. A CRX lencsék túlnyomó része a legnépszerűbb füst szürke („smoke”) színben készül, de egyes modellekhez elérhető narancs vagy barna változat is.
Ezek a lencsék szűrőkategória szerint 1-3 közt változtatják áteresztési értéküket.

INFRARED technológia - lencsék a szem maximális védelemért

A SALICE az optikai sugárzásokkal szembeni legjobb védelmet biztosító lencséi: az új IR technikai lencsék!
Az optikai sugárzás emberi szemre gyakorolt káros hatását a hullámhosszuk és az erősségük okozza.
Ezen sugárzások fajtái:

•    UV fény : 100-380nm
•    látható fény : 380nm-780nm
•    és infravörös: 780nm-1mm

Az IR lencsék teljesen megakadályozzák ezen UV fénysugarak (UV-A, UV-B, UV-C) szembe jutását, amik súlyos szembetegségek (szürkehályog, retina elhalás, keratoconjunctivitis) kialakulásához vezethetnek.
Megakadályozza továbbá a káros kék fény (380-550nm) szembe jutását, ami a  „photoretinitis” kialakulásában szerepet játszó egyik tényező. Szűri továbbá az IR-A sugarakat, amik számos további szem károsodáshoz, megbetegedéshez vezethetnek!
Az IR lencsék tiszta látást, tökéletes képet és a legjobb mélység-távolság érzékelést biztosítják!

Szűrő kategóriája 2-es.


TECNA lencsék

A TECNA egy új generációs lencse ami speciálisan a hegyi sportokhoz lett kifejlesztve. Alap színe a sárga és a barna keveréke ami élesíti a látott kép kontrasztját és nagyobb mélység, térérzékelést biztosít. Védi a szemet a direkt napsugárzástól valamint a sima felületekről, hóról vagy jégről visszaverődő erősen vakító hatású sugárzástól. A belső oldali tükröződést kiküszöbölő felületkezelésnek köszönhetően a hátulról érkező fénysugarak sem verődnek vissza a lencséről, így nem kerülnek a szembe. Könyebb látást biztosít, kíméli a szemet a szélsőséges körülmények közt is,  éles képet ad viselőjének. Elengedhetetlen a magas hegyi sportok során!

Szűrési kategória: 4.
QUATTRO lencsék


Szintén a hegyi sportokhoz kifejlesztett lencsék. Ha nem éred be kevesebbel mint a csúcstámadás és az igazán extrém körülmények közt fontos szemed védelme, akkor egy QUATTRO szemüveg a Te választásod! Ezek is maximális szűrést biztosítanak (4-es szűrési kategória), továbbá a speciális füst szürke árnyalatú lencsék kímélő hatással vannak az emberi szemre az erős visszaverődő (hó vagy jeges felületekről) sugárzással szemben. A külső tükrös foncsoros bevonat is tovább csökkenti ezek vakító hatását.

Szűrési kategória: 4.

HC High Contrast - kontraszt növelő technológiát használó lencsék

Minden fajta sport tevékenység során kiemelkedő teljesítményt nyújtanak az új kontrasztosabb képet biztosító HC technológiát alkalmazó lencsék! Élesebb kép, tökéletes színek - természetesen torzítás nélkül!
Az alábbi táblázat mutatja a lencsék szűrőkategóriába sorolását


Gyártó: SALICE Cikkszám: SALICE002CRX
SALICE 002 CRX napszemüveg CRX CHROMOLEX fotokromatikus (fényre sötétedő) lencsével, a SALICE márka mára ikonikusnak mondható modelljeFIGYELEM! A fotokromatikus lencsék nem tükrös bevonatúak kívül ezért a képekkel ellentétben a lencse a választott színnek megfelelően szürke vagy barna áttetsző lesz!..
26.300 Ft
Nettó ár:20.709 Ft
Gyártó: SALICE Cikkszám: SALICE002ITA
SALICE 002 ITA napszemüveg RW lencsével, a SALICE márka mára ikonikusnak mondható modelljeA csomag tartalma:SALICE 002 ITA napszemüveg sztenderd RW lencsével"olasz trikolor színek" a keretenkemény toktörlőkendőTulajdonságok:Az UV400 besorolású lencséknek köszönhetően teljes körűen megóvja a szemet a..
25.400 Ft
Nettó ár:20.000 Ft
Gyártó: SALICE Cikkszám: SALICE002ITACRX
SALICE 002 ITA CRX napszemüveg fotokromatikus (CHROMOLEX, fényre sötétedő) lencsével, a SALICE márka mára ikonikusnak mondható modelljeA csomag tartalma:SALICE 002 ITA napszemüveg CRX lencsével"olasz trikolor színek" a keretenkemény toktörlőkendőTulajdonságok:Az UV400 besorolású lencséknek köszönhet..
30.600 Ft
Nettó ár:24.094 Ft
Gyártó: SALICE Cikkszám: SALICE002ITAQ
SALICE 002 ITA napszemüveg RW lencsével, a SALICE márka mára ikonikusnak mondható modelljeA csomag tartalma:SALICE 002 ITA napszemüveg sztenderd RW lencsével"olasz trikolor színek" a keretenkemény toktörlőkendőTulajdonságok:Az UV400 besorolású lencséknek köszönhetően teljes körűen megóvja a szemet a..
26.300 Ft
Nettó ár:20.709 Ft
Gyártó: SALICE Cikkszám: SALICE002P
SALICE 002 P napszemüveg POLARFLEX polár szűrős (polarizált) lencsével, a SALICE márka mára ikonikusnak mondható modelljeFIGYELEM! A polarizált lencsék nem tükrös bevonatúak ennél a modellnél, kívül ezért a képekkel ellentétben a lencse a szürke (füst) áttetsző lesz!A csomag tartalma:SALICE 002 P na..
27.300 Ft
Nettó ár:21.496 Ft
Gyártó: SALICE Cikkszám: SALICE002RW
SALICE 002 RW napszemüveg RW lencsével, a SALICE márka mára ikonikusnak mondható modelljeA csomag tartalma:SALICE 002 RW napszemüveg sztenderd RW lencsévelkemény toktörlőkendőTulajdonságok:Az UV400 besorolású lencséknek köszönhetően teljes körűen megóvja a szemet az UVA, B és C sugárzástólTükröződés..
19.200 Ft
Nettó ár:15.118 Ft
Gyártó: SALICE Cikkszám: SALICE004CRX
SALICE 004 CRX napszemüveg RW lencsével + egy áttetsző ("clear") lencsévelA csomag tartalma:SALICE 004 napszemüveg CRX Chromolex fotokromatikus (fényre sötétedő) szürke lencsével+1db telejesen áttetsző ("clear") lencsekemény toktörlőkendőTulajdonságok:A CRX - Chromolex fotokromatikus lencse alkalmaz..
26.300 Ft
Nettó ár:20.709 Ft
Gyártó: SALICE Cikkszám: SALICE004ITA
SALICE 004 ITA napszemüveg RW lencsével + egy áttetsző ("clear") lencsévelA csomag tartalma:"olasz trikolor színekkel" a keretenSALICE 004 napszemüveg sztenderd RW lencsével+1db telejesen áttetsző ("clear") lencsekemény toktörlőkendőTulajdonságok:Az UV400 besorolású lencséknek köszönhetően teljes kö..
24.400 Ft
Nettó ár:19.213 Ft
Gyártó: SALICE Cikkszám: SALICE004ITACRX
SALICE 004 ITACRX napszemüveg RW lencsével + egy áttetsző ("clear") lencsévelA csomag tartalma:"olasz trikolor színekkel" a keretenSALICE 004 napszemüveg CRX Chromolex fotokromatikus (fényre sötétedő) szürke lencsével+1db telejesen áttetsző ("clear") lencsekemény toktörlőkendőTulajdonságok:A CRX - C..
29.700 Ft
Nettó ár:23.386 Ft
Gyártó: SALICE Cikkszám: SALICE004ITAP
SALICE 004 ITAP napszemüveg Polarflex polarizált (polárszűrős) lencsével + egy áttetsző ("clear") lencsévelA csomag tartalma:"olasz trikolor színekkel" a keretenSALICE 004 napszemüveg Polarflex polarizált (polárszűrős) SZÜRKE lencsével(ennél a modellnél a lencse színe szürke, nem pedig színes f..
38.300 Ft
Nettó ár:30.157 Ft
Gyártó: SALICE Cikkszám: SALICE004P
SALICE 004 P napszemüveg Polarflex polarizált (polárszűrős) lencsével + egy áttetsző ("clear") lencsévelA csomag tartalma:SALICE 004 napszemüveg Polarflex polarizált (polárszűrős) SZÜRKE lencsével(ennél a modellnél a lencse színe szürke, nem pedig színes foncsoros mint a fenti képeken)+1db tele..
38.300 Ft
Nettó ár:30.157 Ft
Gyártó: SALICE Cikkszám: SALICE004RW
SALICE 004 RW napszemüveg RW lencsével + egy áttetsző ("clear") lencsévelA csomag tartalma:SALICE 004 napszemüveg sztenderd RW lencsével+1db telejesen áttetsző ("clear") lencsekemény toktörlőkendőTulajdonságok:Az UV400 besorolású lencséknek köszönhetően teljes körűen megóvja a szemet az UVA, B és C ..
21.100 Ft
Nettó ár:16.614 Ft
Tételek: 1 - 12 / 86 (8 oldal)